Pages

Sunday, March 13, 2011

No Title~

Assalamu'alaikum wbt =)


Start with Alhamdulillah Allahu Robbi. This week is so awesome. I've done my debate successfully with my beautiful ladies April, Eka and Yun. But sure many other groups are really excellent and Helen for sure, the best speaker of the week. Thousand congrats for you and the gang (Hema and Kaanchana). You guys rock. *Sejak bila pandai guna perkataan ni?* By the way, its so fun playing with you all. Mmmuah <3


Then, my Abg Anthro, you sure have some guts huh. How dare you lie to me. But its okay. I forgive you once. Next time please be good. As for me myself, I think I should be more prepared to face any possibilities. I really hope it won't affect my marks. Haiz chincha. Never mind, I'll try to forget about it and try harder next time.


The worst thing of the week, Bio Mid Term Test. You so made me disappointed. Redha and tawakkal. Huhu. =( the questions sure spoiled my mood. Made me so afraid of you Pakcik Bio. Kalau first sem dulu masa ambil Bio121 saya sangat excited. Tapi, sem ni sangatlah susah mau datangkan perasaan excited every time I have Bio class. Tak pa, tak pa. Budak baek tak boleh mengaku kalah. DUIT. Hahaha.

D=Doa
U=Usaha
I=Ikhtiar
T=Tawakal

Tapi kan, after finished with my Bio test. Masa tengah rilek-rilek *sempat lagi rilek bah* kat bilik, shocked with news about Tsunami in Japan. I was really >_<" Allahuakbar. Dah lah bencana tu berlaku hari Juma'at. MasyAllah. Semoga Allah melindungi mereka yang beriman kepadaNYA. Japan yang hampir zero kadar jenayahnya Allah turunkan bencana, Malaysia ni macam mana pula kan. Tepuk dada tanya Iman. Huhu. Bimbang juga bila tahu berita ni. Masa call mom pun, mom beritahu kat Sabah diberi amaran berjaga-jaga. Takut tempiasnya terkena kat Sabah pula, especially area kat utara bahagian Kudat sana. Nasib baik kedudukan Malaysia ni agak strategik. Kalaulah ditakdirkan Allah, Sabah terkena tempias tsunami tu, yang kena dulu mestilah Philippines. Errrrk, but I can't say anything like that too. Kun fa yakun. Jadi maka jadilah. Semoga kita semua ambil i'tibar. Allah itu maha Kuasa. Remember what He say:

Katakanlah (Muhammad), "Dialah yang berkuasa mengirimkan azab kepadamu, dari atas atau dari bawah kakimu atau Dia mencampurkan kamu dalam golongan-golongan (yang saling bertentangan) dan merasakan kepada sebahagian kamu keganasan sebahagian yang lain." Perhatikanlah, bagaimana Kami menjelaskan berulang-ulang tanda-tanda (kekuasaan Kami) agar mereka memahaminya. [QS Al-An'am :65]

Lastly, dalam dunia ni banyak benda yang tersirat. Banyak benda yang Allah hijabkan. Tapi sebenarnya Allah dah tunjuk semua tu dengan banyak tanda. Cuma kita yang masih kurang faham. Guna hati untuk memahami keadaan sekeliling. InsyaAllah. Apa yang berlaku adalah tarbiyyah daripada Allah kerana cintaNYA pada kita. Ada benda yang kita dah plan awal-awal lagi, tiba-tiba tak jadi. Mungkin Allah nak beri sesuatu yang lebih bermakna daripada apa yang kita inginkan. Berterima kasih padaNYA kerana Dia sebaik-baik Perancang. Saya cinta DIA. Mmmmuah. Sheeeenyuuuum ^______^

P/S >> All the best to me and my friends yang akan menduduki test calculus esok. Muahahaha. And my other friends yang komitmennya lebih besar and lebih berat. Innallaha ma'ana.

4 comments:

  1. like your post....anyway good luck in your test... i know u can do it... no wonder tda on9...n i like D.U.I.T. tu...hahaha....ada kna bgtau dlu...msa ceramah...smoga BERJAYA!!! this second test byk saya gagal...so still sad... but hope that u will success..:)) ^_^

    ReplyDelete
  2. LOL...insyaAllah dik...kakakmu ini sntiasa jugak doakn adk2 junior d skewl sna..klu bleyh kmu aktifkn diri dlm program Balkis...insyaAllah..kalau xda apa2 aral kakak cuba jenguk kmu d skewl bln mei nti...baik2 tau d sana=)

    ReplyDelete